La Mariposa

La Mariposa
augustus 19, 2017 ingeborg

 


De Ontembare Vrouw Reist

~naar Amsterdam


‘De Ontembare Vrouw als archetype in mythen en verhalen’. Het boek van Clarissa Pinkola Estes dat al jarenlang met me meereist. Een boek met prachtige en krachtige Verhalen voor Vrouwen.

“Het woord Ontembaar  wordt hier niet gebruikt in de moderne ongunstige opvatting van onbeheerst, maar in zijn oorspronkelijke betekenis, een natuurlijk leven leidend, een leven waarin het schepsel een ingeschapen integriteit en gezonde grenzen heeft. Deze woorden, Ontembaar en Vrouw, maken dat Vrouwen zich herinneren Wie ze zijn en Wat ze zijn.

Met de Ontembare Vrouw als Bondgenoot, Leider, Voorbeeld, Leermeester, zien we niet door twee ogen maar door de ogen van de intuïtie die vele ogen heeft. “

Clarissa Pinkola Estes

Verhalen brengen het gemoedsleven in beweging. Ze kunnen werken als een medicijn. Ook Dans bezit krachtige helende eigenschappen: Dans maakt dat je je weer een ge-heel voelt. Lichaam en geest komen in balans.

Deze Dansmiddag ervaar je de combinatie van die twee, Dans en Verhalen.

 

de Dans

De middag begint met een uitgebreide warming up. Om zo uit je hoofd en in je Voeten te komen. Vaak gebruik ik daarvoor de Vijf Ritmes.

De Dans en de Bewegingsoefeningen die daarna volgen zijn gebaseerd op de Danstherapie, Authentic Movement, de Argentijnse Tango, Dansexpressie en Dansimprovisatie.

En, natuurlijk! , lees ik een Verhaal:

 

La Mariposa

 

“La Mariposa. De Vlindervrouw. De Ontembare Vrouw. Ze is oud en stevig. Want ze draagt de donderwereld in haar ene borst, de onderwereld in haar andere. Haar rug is het gewelfde oppervlak van de planeet aarde met al zijn gewassen en dieren en voedsel. Haar nek bevat de zonsopgang en zonsondergang. Haar linkerdij biedt plaats aan alle hutpalen, haar rechterdij aan alle wolvinnen ter wereld. Haar buik bevat alle kinderen die ooit geboren zullen worden.” Clarissa Pinkola Estes

Een DansMiddag over het Lichaam. Het Lichaam dat beschermt, bevat, ondersteunt, onze geest en ziel inspireert, een bewaarplaats is van herinneringen en ons vervult met gevoelens. Het Lichaam als een reeks deuren en dromen en gedichten waardoor we kunnen leren en weten. Zijn we in staat naar ons Lichaam te luisteren als naar een wezen dat krachtig en heilig is? Voelt mijn Lichaam? Is het verbonden met plezier, het hart, de ziel, het Wilde?

 

DansDag

Zaterdag 25 november

 

DansTijd

14 uur – 17 uur

 

DansLocatie

Studio Seven

Eerste Nassaustraat 7

Amsterdam

De studio bevindt zich in de Westerparkbuurt – dichtbij het Centraal Station, op loopafstand van Haarlemmerplein en Jordaan.
De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Bus 18, 21 en 22 vanaf het Centraal Station, halte Haarlemmerplein. Tram 10 vanaf het Leidseplein, halte Nassaukade. Tram 3, halte Willemstraat.

 

DansKosten

27,50 euro

 

Kom en Dans, Dans, Dans!


0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*