Komt U Dansen

Komt U Dansen ?


 De Dans Salon!

Voor mensen met dementie. Start op dinsdag 20 februari.

Voor meer informatie klikt u Hier!


Dansen

voor mensen met dementie


“Muziek en Dans
vinden hun weg
tot in de geheime plaatsen
van de Ziel”

 


Een speciale plek in mijn werk en mijn hart hebben de dansers met dementie.

Dansen is gezond. Het houdt je soepel en in balans. Het ontspant en maakt je vitaler. In de dans maak je contact met jezelf, met een ander en met de wereld om je heen. Je kunt even loskomen van je beperkingen. Je geniet van de muziek. Dans kan ontroering voortbrengen, een lach, een traan. Door te dansen voel je het leven.

Dansen is bovendien non verbaal en daarom heel geschikt voor mensen die zich niet (goed) meer met woorden kunnen uiten.

 


Werkwijze

Als ik dans met mensen met dementie, maak ik eerst contact door middel van een aanraking, een beweging, een liedje. Vanuit het contact laat ik de dans ontstaan. Soms is het contact er maar heel even en is dat genoeg. Vaak duurt het langer. En bijna altijd breidt het zich uit gedurende de tijd. Er ontstaat meer beweging, meer dans.

Een dans kan klein zijn, bijvoorbeeld een handendans, maar ook groot en dan dansen we de rock and roll of een ‘pas de deux’ samen.

Ik maak gebruik van technieken uit de danstherapie en mijn danservaring. Maar ook van mijn intuïtie en invoelingsvermogen en van de kracht van muziek.

 


Aanbod

Dans kan een eenmalige activiteit zijn of op regelmatige basis plaatsvinden.

Ik heb ruimschoots ervaring met het wekelijks dansen met een vaste groep mensen, maar ook met het geven van workshops voor een leuke ochtend of middag. Bijvoorbeeld in de ontmoetingsruimte van een verzorgingshuis, bij een Alzheimer Café of bij de dagbesteding. En het komt regelmatig voor dat familie, mantelzorgers en verzorgend personeel meedansen!

Het is ook mogelijk gedurende een dag of een dagdeel op verschillende afdelingen van een verzorgings- of verpleeghuis te dansen. Ik neem mijn muziek en mijn danshoed dan gewoon mee van afdeling naar afdeling.

Ook individuele danssessies behoren tot de mogelijkheden.

 


Kosten

De kosten bedragen 55 euro per uur. Dit bedrag is exclusief de reiskosten.

 


 

 

Dansen

met een ziekte of een beperking


 

Voor mensen met een ziekte of een beperking is dansen een goede manier om in beweging te blijven en te ontspannen. Door te dansen kun je de relatie met je lichaam dat ziek was of is, weer herstellen. En ontdekken wat nog wél mogelijk is.

 


De Ziekte van Parkinson

Ik ben speciaal opgeleid om te dansen met mensen met de ziekte van Parkinson. Dansen is een andere manier van bewegen dan de dagelijkse en maakt het lijf soepeler en meer in balans. Het ritme van de muziek helpt om in beweging te komen.

 

In mijn danslessen en -workshops voor mensen met de ziekte van Parkinson ontdekte ik steeds meer de voordelen die het dansen van de tango heeft.

De Argentijnse tango is een dans die in essentie gaat over de verbinding tussen twee mensen. Je luistert naar elkaar en samen maak je de dans.

De basis is lopen, samen lopen. Vooruit lopen als je op dat moment de dans leidt, achteruit lopen als je volgt. Bovendien is het belangrijk zo veel mogelijk in balans te blijven tijdens het dansen.

Lopen en je evenwicht bewaren worden zo als vanzelf geoefend in de tango! Het ritme van de muziek en het fysieke contact met je partner ondersteunen daarbij.

 


Mogelijkheden

Ook voor mensen met een andere ziekte of beperking kan dans heel heilzaam zijn. Ik heb onder meer gedanst met mensen met een psychiatrische aandoening, met (ex)kankerpatiënten en met jongeren met het syndroom van down.

Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken! 

 


Dans!


Argentijnse Tango

Bij voldoende interesse start ik tangolessen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Ook partners zijn van harte welkom!

Tijd en locatie in overleg.

T_P3

Heeft u interesse?

Laat het me weten!