De Ontembare Vrouw Danst

 

 

De Ontembare Vrouw Danst


“Maybe some women aren’t meant to be tamed.
Maybe they need to run free
until they find someone
just as wild to run with them”.

 


 

Dansen brengt je uit je hoofd en in je voeten en je lijf. Zo maak je op een andere manier contact met jezelf en met de andere vrouwen in de groep.

De Ontembare Vrouw Danst is een aantal jaren geleden ontstaan met een danscyclus over De Tien Wolvenregels voor het Leven. Deze Wolvenregels worden beschreven door Clarissa Pinkola Estes in haar boek De Ontembare Vrouw. In de loop van de tijd zijn we ook de andere verhalen uit het boek, de mythes rondom de oude Godinnen en sprookjes gaan dansen.

Verhalen, sprookjes en mythen zijn een onuitputtelijke en krachtige inspiratiebron voor mij. Ze kunnen, net als dans en muziek, helend werken. Diep van binnen herkent iedere vrouw de universele symbolen uit deze oude verhalen. Goed en kwaad, liefde en angst, leven en dood. Door ze te dansen samen met andere vrouwen, kun je ze dieper ervaren.

Ik maak gebruik van verschillende dansmethodes: de vijf ritmes, danstherapie, dansexpressie, bewegingsoefeningen, ballet, tango, authentic movement, ademhalings- en ontspanningsoefeningen en kringdansen.

Wil je de nieuwsbrief van De Ontembare Vrouw Danst ontvangen? Stuur me een berichtje!


 Agenda


 

 

Agenda
2020
volgt
Snel!

 

 

 

 


&More


 

De Ontembare Vrouw Danst

1 out of 15 Stories!

uit het boek De Ontembare Vrouw van Clarissa Pinkola Estes.

Heb je iets te vieren met een groep vrouwen? Wil je dansen met vriendinnen? Samenkomen met de vrouwen in je leven? Of je favoriete verhaal op een andere manier beleven?

Ik geef Dansworkshops op aanvraag. We Dansen met als leidraad één van de verhalen uit De Ontembare Vrouw.

Voor deze Dansworkshops gebruik ik een mix van de vijf ritmes, danstherapie, authentic movement, de Argentijnse tango, dansexpressie en dansimprovisatie. En, natuurlijk!, lees ik een verhaal voor.

Neem contact op en we bespreken je wensen en de mogelijkheden!