Mee~Dansers


Vera


~Dans is de rode draad door mijn leven.
Dans is altijd mijn manier geweest om in contact te komen met mijn lichaam, gevoelens, gedachtes, behoeftes en mijn creativiteit.

Na mijn Dansopleiding aan de Codarts Rotterdamse Dansacademie heb ik bij diverse theaters in Oostenrijk en Duitsland klassiek ballet gedanst. Toen er na 10 jaar een einde was gekomen aan mijn ballet carrière ontdekte ik de schoonheid van de Argentijnse tango: een non-verbale taal die het mogelijk maakt op een bijzondere manier te communiceren.

Juist als de taal en het geheugen het laten afweten is dans een manier om contact te maken.

Ik vind het mooi om mensen met dementie te helpen ontdekken hoe ze weer kunnen bewegen, dansen en luisteren naar de muziek.

Dansen verbindt, ontspant en geeft plezier!~&

 


 


Mirit

 


~Het menselijk lichaam en de wisselwerking tussen lichaam en geest hebben mij altijd gefascineerd.

Ik ben opgeleid aan de Fontys Dansacademie in Tilburg als docent dans. Aanvullend voltooide ik een opleiding bij Dance for Health.
In New York schoolde ik mij als Pilates docent en aan de Hogeschool van Amsterdam behaalde ik mijn diploma als oefentherapeut Mensendieck. Bij Samsara studeer ik op het moment aan de yogadocentenopleiding.

Ik draag graag bij aan de kwaliteit van leven bij mensen met dementie door middel van dans.
Met dans de mens raken, gaat voorbij woorden en gedachtes.
Dansen verbetert het lichaamsbewustzijn, het maakt dat de geest kalmeert en daarmee ontstaat meer eenheid tussen lichaam en geest.
Ik laat mensen door middel van dans graag contact maken met het natuurlijke ‘aanwezig zijn’ zonder dat je hoeft te ‘weten’.
Muziek in combinatie met beweging geeft verbinding met het eigen lichaam en verbetert de sociale verbondenheid tussen mensen.
Dans laat je energie stromen en brengt je terug naar je kern.

Ik dans vanuit mijn hart.
Alles mag er zijn.
En vaak ontstaat PLEZIER!~

wondermove.nl