About Me

About Me
augustus 23, 2018 ingeborg

 

De Ontembare Vrouw Danst

Stories About Me

  

“We zijn allen vervuld van een verlangen naar het Wilde. Er bestaan weinig cultureel gesanctioneerde middelen die aan dit smachten een eind kunnen maken. We hebben geleerd ons voor een dergelijke hunkering te schamen. We hebben ons haar lang laten groeien en het gebruikt om onze gevoelens te verbergen. Maar de schaduw van de Ontembare Vrouw sluipt nog altijd onopgemerkt achter ons aan tijdens onze dagen en in onze nachten. En waar we ook zijn, de schaduw die achter ons aan trippelt heeft onmiskenbaar vier poten.” 

 Vier DansOchtenden gevuld met Dans en Verhalen die je terug brengen naar je Zelf.

De ochtenden beginnen met een uitgebreide warming up. Om zo uit je hoofd en in je Voeten te komen. Vaak gebruik ik daarvoor de Vijf Ritmes.
De Dans en de Bewegingsoefeningen die daarna volgen zijn gebaseerd op de Danstherapie, Authentic Movement, de Argentijnse Tango, Dansexpressie en Dansimprovisatie.

En, natuurlijk! , lees ik een Verhaal voor uit het boek ‘De Ontembare Vrouw als archetype in mythen en verhalen’ van Clarissa Pinkola Estes:

 

la Loba

Een Verhaal over het Terugvinden en tot Leven brengen van de afgesneden delen van je Zelf.

“We beginnen allemaal als een bundeltje beenderen, ergens zoekgeraakt in een woestijn, een kaal skelet dat onder het zand ligt. Het is onze taak de delen terug te vinden. La Loba geeft aan waarnaar we moeten zoeken: de onverwoestbare levenskracht, de beenderen.”

 

Blauwbaard

Een Verhaal over de ingeschapen Roofvijand, de tegennatuurlijke kracht in je Zelf.

“In het verhaal van Blauwbaard zien we hoe een vrouw die in de ban van de roofvijand komt zichzelf wakker schudt en, wijzer geworden, aan hem ontsnapt. Bij een vrouw wier instinct gewond is, valt de roofvijand al aan voordat ze zijn aanwezigheid opmerkt, want haar horen, haar weten en haar innerlijke waarnemingsvermogen zijn verzwakt. De remedie: oefen je in het luisteren naar je innerlijke stem, stel vragen, wees nieuwsgierig, zie wat je ziet, hoor wat je hoort en handel dan naar wat je weet dat waar is.”

 

Vasalisa

Een Verhaal over het herstellen van je Intuïtie.

“Vasalisa gaat over het doorgeven van de zegen van het vrouwelijke intuïtievermogen van moeder op dochter, van de ene generatie op de andere. De intuïtie bestaat uit het bliksemsnel innerlijk zien, innerlijk horen, innerlijk voelen en innerlijk weten. Deze intuïtieve vermogens zijn in de loop van vele generaties in vrouwen bedolven geraakt, als onderaardse rivieren, doordat ze ten onrechte een slechte naam hadden en niet meer gebruikt werden. Maar wat bedolven is, kan uitgegraven worden.”

 

ZeehondenHuid ZielenHuid

Een Verhaal over naar Huis gaan, terugkeren naar je Zelf.

“De psyche en ziel van vrouwen hebben hun eigen cycli en seizoenen van drukte en eenzaamheid, rennen en stilstaan, betrokken en afstandelijk zijn, zoeken en rusten, scheppen en broeden, deel uitmaken van de wereld en terugkeren naar het oord van de Ziel. ZeehondenHuid ZielenHuid gaat over de belangrijkste vrouwelijke cyclus: de terugkeer naar huis, het wilde huis, het Zielehuis.”

 

DansData

22  en 29 september
6 en 13 oktober

 

DansTijd

10.30 uur – 12.30 uur

 

DansLocatie

the Office
Alexanderveld 85-97
5de verdieping (aanbellen bij Jones Lang LaSalle en dan met de lift!)
2585 DB Den Haag

Parkeren is in het weekend gratis.
Tram 9 en de buslijnen 22, 24 en 61 stoppen in de buurt.

 

DansKosten

80 euro / 65 euro (minimum inkomen)

 

Aanmelden

Via het Contactformulier.
Deze ochtenden gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

 

Volgende Blok

We Dansen Stories About Me&You in november.
Kijk Hier als je daarover meer informatie wilt.

 

Art

Souad Mardam Bey


 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*