de Vrouw met het Gouden Haar

de Vrouw met het Gouden Haar
augustus 9, 2017 ingeborg

De Ontembare Vrouw Reist

~naar Utrecht


‘De Ontembare Vrouw als archetype in mythen en verhalen’. Het boek van Clarissa Pinkola Estes dat al jarenlang met me meereist. Een boek met prachtige en krachtige Verhalen voor Vrouwen.

“Het woord Ontembaar  wordt hier niet gebruikt in de moderne ongunstige opvatting van onbeheerst, maar in zijn oorspronkelijke betekenis, een natuurlijk leven leidend, een leven waarin het schepsel een ingeschapen integriteit en gezonde grenzen heeft. Deze woorden, Ontembaar en Vrouw, maken dat Vrouwen zich herinneren Wie ze zijn en Wat ze zijn.

Met de Ontembare Vrouw als Bondgenoot, Leider, Voorbeeld, Leermeester, zien we niet door twee ogen maar door de ogen van de intuïtie die vele ogen heeft. “

Clarissa Pinkola Estes

Verhalen brengen het gemoedsleven in beweging. Ze kunnen werken als een medicijn. Ook Dans bezit krachtige helende eigenschappen: Dans maakt dat je je weer een ge-heel voelt. Lichaam en geest komen in balans.

Deze Dansmiddag ervaar je de combinatie van die twee, Dans en Verhalen.

de Dans

De middag begint met een uitgebreide warming up. Om zo uit je hoofd en in je Voeten te komen. Vaak gebruik ik daarvoor de Vijf Ritmes.

De Dans en de Bewegingsoefeningen die daarna volgen zijn gebaseerd op de Danstherapie, Authentic Movement, de Argentijnse Tango, Dansexpressie en Dansimprovisatie.

En, natuurlijk! , lees ik een Verhaal:

de Vrouw met het Gouden Haar

“Er zijn zeeën van tranen die Vrouwen nooit gehuild hebben, want ze hebben geleerd om de geheimen van moeder en vader, de geheimen van de mensheid, de geheimen van de samenleving en hun eigen geheimen in het graf mee te nemen. Het geschrei van Vrouwen wordt als heel gevaarlijk beschouwd, omdat het de sloten en grendels losmaakt waarachter de geheimen liggen die ze bewaren. Maar voor het welzijn van de wilde ziel van een Vrouw is het werkelijk beter dat ze huilt.” Clarissa Pinkola Estes

Vrouwen hebben veel Verhalen. Heel belangrijk zijn de Verhalen die over geheimen gaan. De Vrouw met het Gouden Haar vertelt iets over de aard van deze geheimen. Deze onafhankelijke, wilde Vrouw raakt ernstig verwond door een geheim. Maar haar levenskracht ~ haar Haar~ kan hiermee niet leven en blijft groeien. En dus graaft ze dingen op, gooit ze ze omhoog en achtervolgt ze ze.  Zo krijgt ze haar stem terug en kan er Nieuw Leven te voorschijn komen.

DansDag

Zaterdag 7 oktober

DansTijd

14 uur – 17 uur

DansLocatie

Dans Centrum Utrecht

Mgr. van de Weteringstraat 13a
Utrecht

De dansstudio is goed bereikbaar met het OV. (Betaald) parkeren kan in de omliggende straten of in parkeergarage Kruisstraat.

DansKosten

27,50 euro

Kom en Dans!

 

Art ~ Kees van Dongen

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*