About Me&You

About Me&You
augustus 24, 2018 ingeborg

 

De Ontembare Vrouw Danst

Stories About Me&You

  

“We zijn allen vervuld van een verlangen naar het Wilde. Er bestaan weinig cultureel gesanctioneerde middelen die aan dit smachten een eind kunnen maken. We hebben geleerd ons voor een dergelijke hunkering te schamen. We hebben ons haar lang laten groeien en het gebruikt om onze gevoelens te verbergen. Maar de schaduw van de Ontembare Vrouw sluipt nog altijd onopgemerkt achter ons aan tijdens onze dagen en in onze nachten. En waar we ook zijn, de schaduw die achter ons aan trippelt heeft onmiskenbaar vier poten.” 

 Het tweede blok van Vier DansOchtenden gevuld met Dans en Verhalen.
Nu over Jou, in relatie tot de Ander.

De ochtenden beginnen met een uitgebreide warming up. Om zo uit je hoofd en in je Voeten te komen. Vaak gebruik ik daarvoor de Vijf Ritmes.
De Dans en de Bewegingsoefeningen die daarna volgen zijn gebaseerd op de Danstherapie, Authentic Movement, de Argentijnse Tango, Dansexpressie en Dansimprovisatie.

En, natuurlijk! , lees ik een Verhaal voor uit het boek ‘De Ontembare Vrouw als archetype in mythen en verhalen’ van Clarissa Pinkola Estes:

 

 

Manawee

Een Verhaal over de verbintenis met de Ander.

“Er is niemand van wie een wilde Vrouw meer houdt dan van een partner die haar gelijke kan zijn. Maar telkens weer en misschien al sinds het begin van de eeuwigheid, zijn degenen die haar partner worden er niet helemaal zeker van dat ze haar ware natuur begrijpen. Wat verlangt een Vrouw werkelijk? Dit is een heel oude vraag, een Zieleraadsel over de wilde en geheimzinnige natuur die alle Vrouwen bezitten. Manawee is een verhaal dat een antwoord geeft op de eeuwenoude vraag over de ware natuur van Vrouwen.”

 

SkeletteVrouw

Een Verhaal over het Hart als eenzame jager.

“SkeletteVrouw: het aanvaarden van de cyclus van Leven/Dood/Leven in de Liefde. Wolven treden deze kringloop van de natuur en van het lot met gratie en wijsheid tegemoet en bezitten de kracht om ondanks alles dicht bij hun partner te blijven en zo lang en goed mogelijk te leven. Maar als mensen op deze voortreffelijke manier willen leven en trouw willen zijn – een bijzonder wijze, beschermende en gevoelige manier – moeten ze precies datgene trotseren waarvoor ze het meest bang zijn. Ze kunnen er niet omheen. Ze moeten Vrouwe Dood omarmen.”

 

Het Lelijke Jonge Eendje

Een Verhaal over het vinden van je Zielsverwanten.

“Het Eendje kwam bij een vijver en terwijl hij daar rondzwom werd het al kouder. Een vlucht vogels vloog hoog in de lucht , de mooiste die hij ooit had gezien. Ze riepen naar hem en bij het horen van  die geluiden sprong zijn hart op van vreugde en brak het tegelijkertijd van verdriet. Hij antwoordde met een geluid dat hij nog nooit gemaakt had. Hij had nooit mooiere dieren gezien en hij had zich nooit eenzamer gevoeld.”

 

De MaanSikkelBeer

Een Verhaal over het afbakenen van je Territorium.

“Het beeld van de Beer leert ons dat  je je territorium kan beschermen, je grenzen duidelijk kan aangeven, zo nodig de hemel kan doen schudden, maar tegelijkertijd ook beschikbaar, toegankelijk en productief kan zijn.” En:
“Voor Vrouwen betekent dit dat er een ogenblik aanbreekt waarop je je tanden moet laten zien, je indrukwekkende vermogen om je territorium te verdedigen, om te zeggen: ‘Tot Hier en Niet verder, zo is het Genoeg.’”

 

DansData

3, 10, 17 en 24 november

 

DansTijd

10.30 uur – 12.30 uur

 

DansLocatie

the Office
Alexanderveld 85-97
5de verdieping
2585 DB Den Haag

Aanbellen bij Jones Lang LaSalle en dan met de lift of trap!

Parkeren is in het weekend gratis.
Tram 9 en de buslijnen 22, 24 en 61 stoppen in de buurt.

 

DansKosten

80 euro / 65 euro (minimum inkomen)

 

Aanmelden

Via het Contactformulier.
Deze ochtenden gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

 


0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*