La Loba

La Loba
augustus 7, 2017 ingeborg

De Ontembare Vrouw Reist

~naar Den Haag


‘De Ontembare Vrouw als archetype in mythen en verhalen’. Het boek van Clarissa Pinkola Estes dat al jarenlang met me meereist. Een boek met prachtige en krachtige Verhalen voor Vrouwen.

“Het woord Ontembaar  wordt hier niet gebruikt in de moderne ongunstige opvatting van onbeheerst, maar in zijn oorspronkelijke betekenis, een natuurlijk leven leidend, een leven waarin het schepsel een ingeschapen integriteit en gezonde grenzen heeft. Deze woorden, Ontembaar en Vrouw, maken dat Vrouwen zich herinneren Wie ze zijn en Wat ze zijn.

Met de Ontembare Vrouw als Bondgenoot, Leider, Voorbeeld, Leermeester, zien we niet door twee ogen maar door de ogen van de intuïtie die vele ogen heeft. “

Clarissa Pinkola Estes

Verhalen brengen het gemoedsleven in beweging. Ze kunnen werken als een medicijn. Ook Dans bezit krachtige helende eigenschappen: Dans maakt dat je je weer een ge-heel voelt. Lichaam en geest komen in balans.

Deze Dansmiddag ervaar je de combinatie van die twee, Dans en Verhalen.

de Dans

De middag begint met een uitgebreide warming up. Om zo uit je hoofd en in je Voeten te komen. Vaak gebruik ik daarvoor de Vijf Ritmes.

De Dans en de Bewegingsoefeningen die daarna volgen zijn gebaseerd op de Danstherapie, Authentic Movement, de Argentijnse Tango, Dansexpressie en Dansimprovisatie.

En, natuurlijk! , lees ik een Verhaal:

La Loba

“Het enige dat La Loba doet is het verzamelen van beenderen. Het is bekend dat ze vooral datgene verzamelt en bewaart wat voor de wereld verloren dreigt te gaan. Haar grot is gevuld met de beenderen van allerlei woestijndieren: herten, ratelslangen, kraaien. Maar haar specialiteit is, zegt men, Wolven.” Clarissa Pinkola Estes

La Loba. De WolfsVrouw. De oude vrouw die in het afgelegen bekken woont. Zij die Weet. Zij die je de weg wijst in je zoektocht naar de onverwoestbare levenskracht. La Loba herschept uit wat gestorven is. Als ze de beenderen verzamelt heeft, reconstrueert ze het geraamte en zingt een Lied. En zo, been voor been, haar voor haar, herleeft de Ontembare Vrouw.

DansDag

Zaterdag 2 september

DansTijd

14 uur – 17 uur

DansLocatie

Cloud/Danslab

De Constant Rebecqueplein 20b
Den Haag

Cloud is goed bereikbaar. Overdag is parkeren gratis. Met het OV neem je vanaf station Den Haag Centraal tram 3 tot halte Elandstraat. Vanaf station Hollands Spoor neem je tram 11 tot halte Weimarstraat.

DansKosten

27,50 euro

Kom en Dans!


0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*